Познатият с изявите си по лявото крило във футбола с екипите на Левски, Локомотив (Пд) и Черно море Симеон Райков, се завръща в снукъра.

Това ще се случи във втория турнир от веригата Снукър Гран при у нас, който стартира в понеделник, 20 декември.

Коледната надпревара ще се излъчва пряко по B1B Box, като десетте участници са разпределени в две групи, от които на полуфиналите излизат по двама играчи. Финалът започва на 24 декември в 12 часа.

"От 12 или 13 години не съм играл сериозно снукър - заяви преди началото на турнира Райков. - Основно заради футболната ми кариера, но приключих с футбола и сега съживявам тази ми страст. Снукърът има доста общо с футбола, но най-важното е психиката - да си спокоен във важните моменти.

Ще е интересно да се изправя срещу най-добрите играчи у нас в снукъра, но не смятам, че съм на тяхното ниво, поне засега.

Бил съм шампион на България по снукър, спечелил съм няколко турнира, през 2011 играх срещу Рони О"Съливан, но шоуто в този мач беше изцяло негово, той ми остави една топка, а аз я изпуснах.

Сега нивото на снукъра у нас е по-високо в сравнение с времето, когато играех аз, играчите са по-добри, което определено е добре."

Райков играе за Гигант (Съединение) в момента - отбор от трета лига у нас.

Срещите в групите на турнира от Снукър Гран при стартират в понеделник в 18 часа.