Българските състезателки Татяна Воложанина, Стиляна Николова и Радина Томова няма да вземат участие в международния турнир по художествена гимнастика, който трябва да се проведе този уикенд в Германия. Надпреварата е от сериите Gymnastik International, а мястото - Фелбах-Шмиден в Южната част на страната, недалеч от Щутгарт.

По решение на българския щаб е преценено, че пътуването в Западна Европа за момента е рисково в зоната на летищата, а и в самите самолети, във връзка с разпространението на коронавируса.

След като Италия отложи почти всички спортни прояви на своята територия, такива мерки започват и във Франция, Германия, Испания, а и в други европейски страни. 

Ансамбълът на България няма да участва на турнира в Марбея (Испания), засега участие там е заявила Невяна Владинова, но нейното заминаване също не е окончателно потвърдено. Ще се решава в следващите дни дали грацията ни да пътува.

Израел официално потвърди, че също няма да участва в Гран При в Марбея (13-15 март), а най-силният тим - Русия, също вероятно няма да изпрати свои състезателки в Испания.