Голф звездата Джъстин Томас се превърна в една от най-критикуваните личности в последнтие два дни.

Причината е нецензурна дума, която Томас изстреля след пропуска на доста лесен удар по време на Турнира на шампионите в Хавай.

Американецът, който през миналия сезон бе №1 в ранглистата, каза хомофобското "faggot", което се смята за изключитлено обидно към хората с различна сексуална ориентация.

Естествено, че в момента си на ярост от пропуска, Джъстин Томас изобщо не е имал намерение да обиди сексуална ориентация на някого. Това обаче не попречи на редица ЛГБТ организации да го разскъсат от критики.

Той получи доста критики и от медиите в родината си, а вече има и организирана подписка за изхвърлянето му от професионалния голф тур.

Естествено, че това няма да се случи, но по всяка вероятност Джъстин Томас ще понесе парична глоба, може и да се наложи да пропусне няколко турнира.

Той все пак използва възможността да се извини за обидния израз, който използва.

"Няма оправдание. Аз съм зрял човек, професионален спортист съм. Просто няма никаква причина да казвам това, което казах.

Ужасно е, наистина. Изключително съм засрамен, това не съм аз, не правя такива неща. Ето обаче, че ми се случи, като единственото, което мога да направя е да се извиня.

Не искам да търся оправдания или причини. Знам, че е лошо. Аз сгреших и ще остана безмълвен, просто искам да се извиня на всеки, почувствал се засегнат от думите ми".