Лара Гут-Бехрами от Швейцария взе втори златен медал на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина Д’Ампецо (Италия). След като взе титлата в супергигантския слалом, сега тя грабна златото и в гигантския слалом, след като изпревари с едва две стотни американката Микаела Шифрин, която бе с най-добро време в първия манш.

Шампионката пък даде трето време в първото спускане, изоставайки на осем стотни от Шифрин, но в крайна сметка триумфира след общо време от 2:30.66 минути. С бронзов медал пък остана Катарина Линсбергер от (Австрия) с 2:30.75 минути.

Алис Робинсън (Нова Зеландия), Нина О’Брайън (САЩ) и Марина Гонсеница-Даниел (Полша) дадоха заявки за медали с вторите си спускания, но грешки във финалната част на трасето ги оставиха извън тройката.

Гут-Бехрами е едва четвъртата скиорка в историята, която успява да спечели злато в гигантския и супергигантския слалом в рамките на едно световно първенство след австрийките Александра Майсницер (1999) и Ана Файт (2015), както и шведката Аня Першон (2003).