За четвърти път в кариерата си Лара Гут-Бехрами триумфира със Световната купа в супер гигантския слалом. Швейцарката стори това благодарение на победа в последния старт за сезона, който се проведе в Солдеу (Андора).

Време от 1:26.70 минути бе достатъчно за успеха на Гут-Бехрами, която печели трофея в дисциплината отново след 2014, 2016 и 2021 година. През 2016-а тя ликува и в генералното класиране за Световната купа.

Олимпийската шампионка от Пекин 2022 изпревари Федерика Бриньоне в Солдеу, а по този начин детронира италианката, която бе шампионка в Супер-Г за миналия сезон. Бриньоне бе по-бавна с 22 стотни, а третото място остана за Рагнхилд Новинкел (Норвегия).

Именно така изглежда и тройката в крайното класиране в дисциплината - Гут-Бехрами е първа с 413 точки, следвана от Бриньоне (368 точки) и Новинкел (366 точки).

Само две състезателки не успяха да завършат в днешния старт, а Микаела Шифрин, която завоюва Големия кристален глобус, остана едва четиринадесета в крайното класиране.

При мъжете Марко Одермат стана победител в последния супергигантски слалом, който също бе на пистата в Солдеу. Швейцарецът отдавна си бе осигурил трофеите в дисциплината и в генералното класиране, а днес бе най-бърз с време 1:23.91 минути.

Одермат изпревари Марко Шварц (Австрия) и Александър Омод Килде (Норвегия), останали съответно втори и трети.

Килде приключи втори в класирането на дисциплината, а тройката бе допълнена от Винсент Крихмайер (Австрия).