Българинът Дейвид Хъдълстоун не успя да преодолее квалификациите в турнира по спортна гимнастика на Олимпиадата в Токио. 20-годишният гимнастик, за когото това е дебют на олимпийски игри, участва на всичките шест уреда, макар да има контузия на глезена на десния крак.

Той събра сбор от 74.265 точки, след като получи оценки от 12.433 на земна гимнастика, 11.000 на кон с гривни, 12.200 на халки, 14.000 на прескок, 13.166 на успоредка и 11.466 на висилка.

Хъдълстоун изпълни добре само прескока и на този уред получи най-високата си оценка. Той падна по време на изпълненията си на успоредка и на кон с гривни, направи сериозна грешка на висилка, имаше проблеми с приземяването на отскока на халки и изигра доста опростено съчетание на земя, след което напусна килима куцайки.

В крайното класиране българският гимнастик е под №37, а напред към финалите в многобоя продължават първите 24 в квалификациите, както и осемте най-добри на всеки от шестте уреда. 

До края на квалификациите има още един поток с гимнастици, след като досега играха тези от първите два.

"Болката беше наяве. Личеше си, но се опитах с волята и любовта си тук на Олимпиадата в Токио да ги махна тези болки. Опитах се, но някои неща не се случват съвсем. Не мога да кажа, че дадох всичко от себе си. Имах доста грешки, който са глупави лично за мен. Но е добър опит. Само на 20 години съм и имам много пред себе си. Това е едно стъпало за мен за по-високите цели - дай Боже, медали за в бъдеще", каза Хъдълстоун.