Хърватинът Филип Зубчич спечели днешния гигантски слалом за Световната купа, проведен в Банско. Той бе втори след първия манш, изоставайки на 11 стотни от лидера Матийо Фейвър от Франция, който спечели световната титла в дисциплината на приключилото миналата седмица първенство на планетата в Кортина Д’Ампецо (Италия).

В крайна сметка Зубчич завърши с време от 2:20.62 минути (1:08.48 в първия манш), което му отреди първото място в класирането. Втори остана именно Фейвър с 2:21.02 минути (1:08.37 в първия манш), а тройката бе допълнена от Щефан Бренщайнер от Австрия с време 2:21.55 минути (1:09.17 в първия манш).

Алекси Пенторо от Франция остана четвърти (2:21.68 минути), след като бе трети в първото спускане, но достигането му до финала бе абсолютна проява на майсторство, след като във втория манш той кара с една щека през повече от половината трасе. Французинът изпусна лявата си щека в горната част на трасето.

Снимка: Getty Images

Алберт Попов не достигна до втория манш, след като завърши 48-и от общо 49 финиширали скиори в първото спускане на писта “Томба”. 

Утре предстои още едно състезание в същата дисциплина.