Ремко Евенепул спечели 18-ия етап от Обиколката на Испания, с което отбеляза голям ден в личен план - това бе третата му етапна победа на тазгодишното издание на "Ла Вуелта", както и 50-а общо за младия белгиец в професионалното колоездене.

23-годишният шампион в това състезание от миталата година и ас на отбора на "Куик Степ" атакува още от самото началото на днешния 179-километров етап от Пола де Аянде до Ла Крус де Линарес.

Ремко стигна до успеха за 4 часа, 47 минути и 37 секунди. Той вдигна ръце победно, показа с тях знака за сърце по посока на съпругата си и може да бъде доволен - хеттрик от етапни победи на "Ла Вуелта" е невероятно постижение. Проблемът е, че Евенепул искаше отново първото място в генералното класиране, както бе преди година, но вече е почти сигурно, че то е капарирано.

Втори на 4:44 минути завърши италианецът Дамиано Карузо от "Бахрейн Викториъс", а трети на 5:10 минути е датчанинът Андреас Крон от "Лото Дестини".

Съотборниците в тима на Йъмбо-Висма" Сеп Къс, Йонас Вингегор и Примож Роглич, които заемат първите три места в генералното класиране, караха заедно през целия етап.

Това бе ясен знак, че този път отборът е взел мерки, за разлика от сряда. Тогава остана впечатлението, че Роглич и Вингегор имат апетити към това да изместят съотборника им Къс, който води и носи червената фланелка.

Американецът е само на три етапа от това да триумфира на първа голяма обиколка в кариерата си. Той увеличи преднината си пред Вингегор на 17 секунди, а трети е Роглич (на 1:08 минути зад водача).

Оттук само чудо или грандиозно падане с тежки последствия могат да спрат Сеп Къс за крайната победа. Или пък нова "приятелска атака" от съотборник...