Уикендът в Националната хокейна лига имаше доста различно и приветливо лице от обичайната гледка на здравеняци, които се преследват с бясна скорост в някоя от празните, огромни зали на САЩ и Канада.

Експериментът с два мача на открито е огромен успех, поне откъм зрителски интерес.

Оказа се, че аудиторията на предаванията от двубоите на Бостън с Филаделфия в неделя и Колорадо с Вегас Найтс в събота, е доста по-голяма от обичайната за този етап на редовния сезон в НХЛ.

Най-вече заради екзотиката, без съмнение.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ УНИКАЛНИТЕ МАЧОВЕ И ГЛЕДКИТЕ КРАЙ ИГРИЩЕТО>>>

Снимка: Getty Images

Мястото бе Езерото Тахо, в Невада, край курортното градче Стейтлайн. Температурите през деня стигаха до 8 градуса над нулата, а вечерта - когато приключи в събота първия двубой на Колорадо и Вегас, паднаха до минус 4.

Двата мача се забавиха с около час, тъй като имаше нужда ледът на игрището да бъде "подсилен", леко увреден бе от слънцето и мекото време. Но за всички изглеждаше, че играта е голям кеф в тези условия.

Хокеистите се забавляваха, при спиранията гледаха към минаващите из езерото лодки, а и гледката наоколо си я бива - както ще се уверите от снимките.

Отборите ползваха за съблеални шатри, опънати край дървените бараки, които пък бяха местата за медиите и организаторите.

Изобщо - имаше нещо първично и обикновено в хокейното шоу край езерото, в контраст с ужасно зеещите празни зали, където НХЛ, както и другите американски спортове, се мъчи от близо година.

Игрището - то всъщност е за голф, край самото езеро, на метри от брега. Част от него бе заградена и покрита с лед. В първия мач Колорадо би Вегас с 3:2, а в едно от класическите съперничества в неделя вечер Бостън разгроми Филаделфия със 7:3.

Хокей на открито не е новина за НХЛ, като всяка година или около Коледа, или на 1 януари се играе т.нар. Зимна класика. Обикновено домакин е футболен стадион.

Но тези мачове край езерото са уникални и остават в историята. А и хората изглежда харесаха гледката, защото масово пуснаха телевизорите си да видят шоуто.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ УНИКАЛНИТЕ МАЧОВЕ И ГЛЕДКИТЕ КРАЙ ИГРИЩЕТО>>>

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images