Една от легендарните фигури в хокея от 90-те години и първото десетилетие на новия век - Дариус Каспарайтис, коментира събитията в спорта насред пандемията с Covid-19.

Бранителят, който има олимпийска и световна титла с Русия, а в НХЛ изигра 17 сезона за Ню Йорк Рейнджърс, Ню Йорк Айлендърс, Питсбърг и Колорадо, днес е на 47 г. и не се занимава с хокей, а е предприемач в САЩ.

"Не виждам как сезонът в НХЛ може да бъде доигран в пълния му вид - призна Каспарайтис. - Дори да направят подготовка отборите, защото ще имат нужда от такава, как ще накарате публиката да отиде в залите?

Хората имат страх да се наредят на опашка в магазина. Разрешението е празни зали, но и това е свързано с тежка логистика и много разходи."

Дългогодишният капитан на Рейнджърс, записал над 900 мача в НХЛ и един от лидерите по наказателни минути в новата история на лигата, опита и да се пошегува по темата.

"Да насрочат плейофите в Беларус, там очевидно всичко си върви нормално - каза Каспарайтис. - А защо не и финалите на Купа "Гагарин"?

Всички хокейни събития могат да идат там. Като по време на локаута (сезон 2004-2005 г., когато куп звезди от НХЛ временно заиграха в руската лига - б.р.) - местим се в другата част на света, играем, а когато условията позволят - връщаме се пак в Америка.

Вече не знам къде тук е границата на шегата и кое е смешно... Знам само, че феновете трябва да имат търпение."