Легендата Александър Овечкин не спира с постиженията на леда дори в месеците преди своя 37-и рожден ден.

Звездата на Вашингтон Кепитълс вкара два гола тази нощ при загубата на неговия тим с 3:4 от Вегас Голдън Найтс, с което оформи сметката си през сезона на 50. Вижте двете му попадения тук.

Така той се превърна в най-възрастния играч в историята на Националната хокейна лига, който успява да достигне котата от 50 попадения в рамките на един сезон.

Руската легенда го направи на 36 години и 215 дни, като до този момент рекордът се държеше от Джони Буцик, който през 1971-а на 35 години и 308 дни успя да отбележи 50 гола.

Освен това Овечкин изравни легендите Уейн Грецки и Майк Боси по друг любопитен показател, отново свързан с тези 50 попадения в рамките на сезона.

С двата си гола тази нощ, той за девети сезон успя да достигне кота 50 гола. Нещо, което до този момент бяха успявали да сторят само Грежки и Боси. Вече към тази изключително елитна компания е и Александър Овечкин.

Освен това руснакът записа своя мач №158 с повече от един гол, като той се изравни с Брет Хъл по този показател, а №1 във вечната ранглиста е Уейн Грецки със 189 срещи с повече от едно попадение.

Друга голяма цел, която Овечкин ще преследва е в класацията по голове в редовния сезон, където вече има 780 за 1272 мача. Той изостава на 21 гола от втория Горди Хау, но и на доста сериозна дистанция от 114 гола от лидера и вечен №1 Уейн Грецки.