Още една допълнителна атракция ще вдига адреналина на предстоящия голям уикенд в Банско, където ни чака кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Инициативата на Спортния тотализатор "Печалби плюс - Световна купа Банско" ще даде възможност за печалби на 5 печалби на притежателите на лотарийни талони. А една от наградите е нов автомобил - "Форд Фиеста". Победителят ще бъде изтеглен по време на старта в ските, където чакаме да видим актуални световни шампиони в този спорт на българска земя.

Кампанията на Спорт тото стартира от 8 февруари и ще продължи до петък. Всеки, регистрирал непечелившия си иначе талон, закупен в този период, ще играе за печалбите. Включително за колата. 

На 27 февруари, събота на живо ще е и тегленето, съпроводено от весела церемония и шоу за присъстващите, което ще започне в 14 часа пред тото пункта в Банско. Ще има и музика, настроение, но най-важно - награди.

На пистата, разбира се, ще е най-горещо. Трима от актуалните шампиони от завършилото преди дни Световно първенство в Италия ще са на старт и в Банско. Сред записаните за уикенда 61 алпийци от 19 страни са Матийо Февр от Франция (световен първенец в паралелния гигантски слалом и гигантския слалом), Марко Шварц от Австрия (световен шампион в комбинацията и бронзов медалист в гигантския слалом) и Фабиан Вилкенс Солхейм от Норвегия (световен шампион в отборната надпревара).

От състезателите, спечелили медали в Кортина, в Банско ще карат Алекси Пентюро от Франция (бронз в супергигантския слалом и сребро в алпийската комбинация), Лоик Меяр от Швейцария (бронз в паралелния гигантски слалом и в алпийската комбинация), Лука де Алипрандини от Италия (сребро в гигантския слалом), Филип Зубчич от Хърватия (сребро в паралелния гигантски слалом) и Хенрик Кристоферсен от Норвегия (бронз в слалома).

Преди 2 години Кристоферсен спечели световната титла в Оре в гигантския слалом, а след това и първо място в същата дисциплина за Световната купа в Банско.

Пентюро е лидер в момента в класирането за големия Кристален глобус с 924 точки, както и в подреждането за гигантски слалом с 440 точки и за паралелен гигантски слалом със 100 точки.

България ще бъде представена в Банско от водещия си алпиец Алберт Попов, който на Световното първенство в Кортина зае 24-о място в гигантския слалом.