Рони О’Съливан напомни защо е един от големите любимци дори за неутралните фенове на снукър, след като сътвори поредното шоу в неподражаемия си стил, а след това загуби финала на Европейския Мастърс от Фан Дженги от Китай, който е едва №80 в света. 

Големия проблем на Ракетата изглежда бе фотограф, който не използваше статив при снимките си и според Рони се е движел прекалено много по време на игра. Великанът Рони до такава степен се изнерви от въпросния представител на медиите, че дори постави ултиматум на шефа на медия отдела на надпреварата.

“Трябва да снима от статив и да не се движи толкова. Или той ще си тръгне, или аз ще го направя. Докато не се сдобие със статив, няма да играя. Казах го достатъчно пъти”, категоричен бе О’Съливан в комуникацията си с Айвън Хиршовиц, който отговаря за медиите.

В крайна сметка звездата наложи своята воля и въпросният фотограф напусна залата, но това по никакъв начин не помогна на Рони, който загуби с 9-10 в Милтън Кийнс. Победителят Женги не говори английски, но посредством преводач заяви, че това е сбъдната мечта за него и отдаде дължимото на Рони, който “винаги е помагал на китайските играчи”.

Само няколко часа по-рано О’Съливан пак имаше проблем, след като подкани феновете да спрат да се движат, за да може да изпълни един от уадрите си.