Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева реагира на представянето на нашите момичета на Европейското първенство в Гуадалахара (Испания).

Тя написа в личния си профил във фейсбук:

"Два бронзови медала за България от европейското първенство днес! Многобой на ансамбъл жени и отборно класиране ансамбъл жени и девойки индивидуално. Много радост, много сълзи и много поуки.

България има най-силния ансамбъл в света , който обаче има какво още да учи. Всички ни поздравяваха за силата на отбора, изказваха огромното си съжаление от грубите грешки днес, но и не спираха да дават кураж и много любов на момичетата. Красавиците ни са мотивирани още повече да тренират и докажат класата си. Страдат много за пропуснатия шанс, но страданието извисява...

Ще се справим, разбира се!

Девойките ни бяха прекрасни и оставиха отлични впечатления! Играха като лъвчета и се наредиха сред медалистите. Направиха огромен скок последните месеци и оставиха зад себе си силните отбори на Беларус, Израел, Азербайджан, Украйна, които ни побеждаваха до днес! Браво!

Днес е нов ден! Всичко започва отначало. Катрин и Неви също ще се включат в битката за медалите при индивидуално жени.

България е много силна!

Вярвам, че днес ще докаже това за пореден път!".