Илиана Раева използва профила си във Фейсбук за трибуна и атакува съдийството на Световната купа по художествена гимнастика в Минск.

Ансамбълът на България получи оценка 28.850 за съчетанието си на 5 топки и е трети след Русия и Япония. Момичетата ни в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова е с най-високо оценено изпълнение за трудност.

"Съдийство ли е, чудо ли е на купата в Минск - изригна Раева. - Фантастична игра на българския ансамбъл днес! Най-силното изиграване до момента на нашите момичета!

Силна игра, безгрешна, с най-висока оценка на изпълнение! С недостижима артистичност за изискванията на правилника за артистичност, с точна и абсолютна трудност за това, което играят.

Това е съвременната, истинската, трудна и зрелищна художествена гимнастика. Българският ансамбъл е недостижим на този етап! Оценките ли? Те са за дискусия на друго място, пред други хора.

Много силен и подготвен отбор на Япония.

Много силна конкуренция, да, но съперниците ни направиха много груби грешки, които съм сигурна, че няма как да бъдат оценени по този начин на световното. Да не говоря за оценки получени след изпускания извън терена...

И българският ансамбъл днес, както и нашите индивидуалистки бяха без съдия. Даниела Велчева е била на линия, а сутринта не попадна сред съдиите. А истината е, че в този спорт съдиите имат крайната дума Кой на Кое място..."

В индивидуалните надпревари Боряна Калейн влезе във финала на топка, но не успя на обръч. Невяна Владинова остана извън двата финала.

В многобоя води рускинята Арина Аверина.