Илиана Раева, президентът на федерацията по художествена гимнастика, отправи послание към състезателките ни във време, в което залите са празни и момичетата са по домовете си. Легендата на този спорт напипа емоцията, но и силни думи на мотивация за гимнастичките ни.

Ето обръщението на Раева, озаглавено "Време за истински шампиони!":

"Ситуацията, в която се намираме, заради пандемията е огромно изпитание за нашите гимнастички. Няма никакво значение дали нашите конкурентки тренират. Всъщност, спортът ни е такъв, че важното е не какво правят съперничките ни, а какво правим ние. Многократно съм го казвала и на треньори, и на състезатели.

Треньорите са дали задачи, които трябва да се изпълняват стриктно от всяка една. Сега ще проличи истинското самосъзнание на всяка. Сега ще се види, кой ще влезе в залата след приключване на карантината в най-добро физическо състояние. Сега ще разберем, кой наистина иска много, а не само на думи. За мен, това едно прекрасно изпитание за нашите гимнастички.

Скъпи, мои,

ако изпълните на 100 процента поставените задачи, нищо няма да е фатално и времето вкъщи няма да е било загубено. Дори напротив! Имате цялото време на света да работите за недостатъците си и спокойно да натрупате качество на D1, както и техника на D3!

Да не говоря за напредване по отношение на физически качества и култура на движения с истински изтощителна класика., която в домашни условия може да се изпълнява без проблем, както и ОФП! Не забравяйте важните автогенни тренировки с пълна състезателна атмосфера, след която пулсът ви трябва да е 155 и дори над, за да са били наистина успешни!

Имате прекрасна възможност за професионално израстване! Имате време да мислите достатъчно, какво е за вас Художествената гимнастика, какво ви дава, какви качества ( уникални) развива във вас, и лесно ли ще ви е без нея. Менталното израстване по отношение на спортната ви кариера също е много, много важно за вас, а сега можете да му се посветите спокойно.

Щастлива съм, че това изпитание ви поставя в положение, в което всичко зависи само от вас! Знаете, колко пъти съм ви говорила за това и какво имам предвид!

Действайте! С огромен интерес ще отчета коя иска, коя може и коя знае! Не се самоизключвайте от магията художествена гимнастика! Върнете се в залата по-готови, израснали и мотивирани отвсякога!

Обичам ви!

Успех!"