24-годишният испанец Пелайо Санчес от отбора на "Мовистар" обра аплодисментите в шестия етап на колоездачната Обиколка на Италия.

Дистанцията от 180 километра между Виареджо и Раполано Терме беше уникална за тазгодишната обиколка, тъй като включваше сектори с опасен гравел релеф.

В хода на състезанието се получи откъсване от седем състезатели, като в последствие трима от тях се откъснаха начело на състезанието - Санчес, двукратният световен шампион от Франция Жулиан Алафилип ("Судал Куик Степ") и австралиецът Люк Плап от "Джайко Алула".

С наближаването на финала основната група се доближи до челната тройка, но не успя да я застигне.

Във финалния спринт Санчес беше категоричен срещу Алафилип, а Плап нямаше сили да се включи в битката. Така испанецът, който дебютира в Джирото, спечели първата си етапна победа в голяма обиколка.

В генералното класиране няма големи промени, като лидерът словенецът Тадей Погачар ("ОАЕ") запази преднината си от 46 секунди пред британеца Герант Томас ("ИНЕОС"), а трети остава колумбиецът Даниел Мартинес от "Бора".

Утре е един от най-важните етапи в Джирото, тъй като това е бяганае по часовник от 40 километра от Фолиньо до Перуджа. То може да доведе до големи промени в генералното класиране.