За първи път в историята на легендарното "Джиро", двама колоездачи тръгват в последния етап с равно време.

Великата Обиколка на Италия помни какви ли не драми, но тази обещава да пренапише архивите, като днес следобед предстои 15.7-километровият индивидуален пробег от Чернуско сул Навилио до Милано.

Това е съвсем кратък епилог на състезанието след 20 много тежки етапа, минали и през протест на състезателите заради лоши атмосферни условия по маршрута.

Цялото "Джиро" е различно от всяко предишно, но завършекът обещава да е трилър от класа. Вчера британецът Тео Гиген Харт (Ineos Grenadiers) спечели етап №20 във финален спринт колело до колело с Джей Хиндли от Австралия (Sunweb).

Лидерът в генералното класиране и фаворит преди етапа - Вилко Келдерман (Нидерландия/Sunweb) изостана на повече от минута и половина, и на практика загуби шансове за крайната победа.

Така в надпреварата днес Хиндли и Харт стартират с изравнено време - нещо, което никога досега не се е случвало. Бягането по часовник ще е невероятен спринт и шоу следобед - нещо като престрелка на дуел, в която една грешка означава второ място.

То започва в 14,40 ч наше време и ще се предава по Евроспорт.