Хокеистката Мария Руневска донесе първото отличие на България на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана (Швейцария), предава БНР. Бронзът е първи медал за страната ни от тези форуми.

14-годишната българка беше част от третото звено в състава на "сините", който завърши на трето място в турнира по хокей на лед 3 по 3 след успех с 6:4 (4:0, 2:1, 0:3) в днешния малък финал срещу тима на "кафявите".

"Нашият отбор е много сплотен. Подкрепяме се винаги и играем заедно. Имахме много загуби преди този мач. Не се забавлявахме на леда и треньорката ни казаха: Бъдете себе си, играйте и се забавлявайте. Победата ще си дойде сама", това заяви пред Боряна Тончева Мария Руневска след мача за бронзовите медали, в който българката вкара първото попадение.

Съотборнички на играещата в Славия българка бяха Синдре Йозер (Турция), Валери Кристман (Швейцария), Ана Кот (Полша), Мирън Фой (Великобритания), Зузана Добяшова (Словакия), Яна Крашенинина (Русия), Мая Щобер (Германия), Регина Мецлер (Унгария), Каролина Хенгелмюлер (Австрия), Ники Шарп (Австралия) и вратарките Юна Кузама (Япония) и Ая Петерсен (Дания).