Най-добрият български плувец Антъни Иванов отпадна в сериите на 50 метра бътерфлай на европейското първенство в Глазгоу.

19-годишният ни представител в елита на плуването в неделя стартира на финал на 200 м в същата дисциплина, което се случи с българин за първи път от 21 години.

На 50 м бътерфлай Иванов даде 59-о време в пресявките от 24.99 секунди, като остана десети в шеста серия, в която бе и роденият в България, но състезаващ се за Гърция Кристиян Голомеев. Той завърши втори с 23.42 секунди и даде общо четвърто време в сериите, с което се класира с лекота за полуфиналите.

Най-добър резултат в сериите постигна световният рекордьор Андрий Говоров от Украйна, който единствен слезе под 23 секунди с 22.90 секунди.

Другата българска представителка в сутрешната сесия в плуването в Глазгоу - Габриела Георгиева, също не успя да се класира за полуфиналите на 100 метра гръб при жените.

21-годишната Георгиева остана шеста в серията си с време 1:02.97 минути и завърши на 32-ро място сред всички стартирали.