Норвежката изненада в биатлона за сезона Ингрид Тандреволд води в ранглистата, но още не може да го повярва. Тя е напълно чужда на звездното мислене и в интервю за местните медии даде ясни индикации, че не смята да се променя.

"Не може да е вярно - аз да водя ранглистата - каза Ингрид. - Аз никога не съм била най-добра в каквото и да е. Това е твърде грандиозно за мен и не мога да го повярвам. Просто се състезавам без да мисля много-много на коя позиция съм."

Ингрид е на 23 години, като е най-неопитната в норвежкия тим от звезди, но все пак вече има два медала от Световно първенство - в Остерсунд в началото на 2019-а стана първа с щафетата, взе и сребро в спринта.

Но никой не е очаквал да е лидер в ранглистата през новия сезон.

Тя си е странна птица или по-скоро - твърде обикновено и земно момиче с малко странно чувство за хумор, за да бъде приемана за звезда.

Наскоро в друго интервю искрено разсмя читателите. Ето избрано от него:

"Вие обичате да пътувате, нали?"

"Обичам или не - налага се. Пътувам като турист, защото ако трябва да попълвам формуляр, не знам дали да пиша "по работа" или "за удоволствие". Аз се пързалям по снега, това ми е работата - за вас това професия ли е, или удоволствие? Самата аз трудно мога да преценя... Единствената разлика с туристите е, че заради амунициите в багажите ни, понякога ни претърсват и бельото. И печелим медали, това също."

"Но нямате работен ден от 9 до 17 ч, нали?"

"Повярвайте ми, има дни, в които ми се иска да е такъв!"

"От дете ли мечтаете да сте биатлонистка?"

"Аз съм от Норвегия, нямах голям избор. Освен това като дете винаги искаш да си по-добър от братята и сестрите си. Аз имам братя, а те са ски-бегач и биатлонист. Според вас, имала ли съм избор?!"

"Ако вземете награда "Оскар" един ден, как ще започне речта ви?"

"Като на всички останали - ще благодаря на мама и татко. За щастие, това никога няма да се случи така или иначе!".

Тандреволд е лидер преди днешния масов старт за Световна купа в Льо Гран-Борнан (Франция).