Американката Микаела Шифрин спечели за четвърти пореден път златния медал в слалома на световни първенства.

За 23-годишната Шифрин това бе трети медал на шампионата в Оре (Швеция) след златото в супергигантския слалом и бронза в алпийската комбинация.

Шифрин бе трета след първия манш, но с брилянтно представяне във втория се справи с конкуренцията. Американката постигна общо време от 1:57.05 минути, като остави на 0.58 секунди зад себе си шведката Анна Свен-Ларшон.

Свен-Ларшон донесе първи медал на домакините на първенството, а бронзовото отличие остана за словачката Петра Влхова, която остана на 1.03 секунди зад победителката. С това тя попълни колекцията си от медали от Оре след златото в гигантския слалом и среброто в комбинацията.

Швейцарката Венди Холденер, която бе лидер след първия манш, направи много груба грешка в началото на втория, като пропусна врата и въпреки че се върна, състезанието за нея практически вече бе приключило. В крайна сметка тя остана на 17-о място.

От началото на сезона Шифрин има шест победи в седем старта в слалома, а 38 от всичките и 56 победи в Световната купа са дошли в състезанията между единичните колове.