Едва ли има човек, който да не е обърнал внимание на агресивната политика на GDPR. Въпросната започна да работи, след като бяха установени някои пропуски около сигурността на популярната социална мрежа. От този момент нататък, Европа и САЩ промени рязко посоката за събиране на ценната информация. Днес всеки легитимен сайт поддържа добра политика и съобщава на всеки потребител от каква точно информация се интересува.

Още по-важният факт, е че можем да открием доста интересни приложения, но до голяма степен, вниманието и нуждата от събиране на такива данни, е насочена изцяло към подобряването на системата и разбира се - привличането на рекламодатели. Трябва да уточним и още една подробност, личните данни наистина са ценни за всеки бизнес, но само като маса, данните на един човек рядко биха могли да послужат за каквото и да било и точно по тази причина можем да видим, че редица бизнеси бързат да помолят за информация, която би определила някои подробности като възраст, пол, социален статус и евентуално образование.

Ето защо не трябва да се изненадваме, когато тази практика присъства и в развлекателната индустрия. Клиентите, които се интересуват по-обстойно от своите лични данни, трябва да се ориентират в платформата и да открият обособената секция, която дава необходимите подробности. Реномирани брандове като Palms Bet обръщат много сериозно внимание на тази политика, а както ще разберем от ревюто им на https://betenemy.com/palms-bet/ операторът е задължен да спазва всички закони, поставени от хазартния регулатор. Най-важното е, че в системата можем да открием секцията за "поверителност", в която е посочено с голяма точност кога и как са необходими тези лични данни.

Операторът заявява, че събира въпросните данни единствено и само за поддържането на по-добра платформа и качество на услугата. Другата причина, поради която ще открием, че се събират лични данни е следствие на същия регулатор, който иска потвърждение на възрастта на всеки играч. На територията на Република България в хазартни игри могат да участват всички лица навършели 18-годишна възраст.

И понеже говорим за прозрачност и високо ниво на професионализъм, трябва да обърнем внимание какво точно може да бъде изискано. Въпросният букмейкър засича прекараното време в платформата, поставените залози, депозирана и изтеглена сума. Преди поставянето на залога, операторът може да изиска документ за самоличност, който да покаже, че въпросният потребител е този, за който се представя.

С други думи, това може да се разглежда и като още една степен на сигурност, особено ако друг получи достъп до профила и реши да влезе във вашия профил. Най-важното е, че ако имате притеснения, винаги може да прочетете секцията, в която е написано точно и ясно, че събираните данни се използват единствено и само за предмета на дейност и за нищо друго. Имайки предвид това, не трябва да забравяме, че всеки букмейкър може да се ориентира и да предостави нови игри и функции, да премахне тези, които не носят никакъв интерес и също така да прави персонални бонус предложения на всеки играч в платформата.

Последното няма как да се случи, ако такава информация не е налична. С оглед на това трябва да бъдем сигурни, че след като върху хазартната индустрия се налагат няколко законодателства, пропуските са ограничени до нулеви, поради простата причина, че една грешка е напълно достатъчна, за да коства лиценза на даден оператор.

Няма как да очакваме нещо по-различно в това отношение. Ако има една платформа, в която личната информация на всеки играч е защитена, това е тази, за разлика от социалните мрежи, хазартната индустрия спазва всички нормативи.

 

Рекламна публикация