Историческо постижение записа Бостън Брюинс в НХЛ. Тимът достигна до своята 50 победа през сезона, като това се случи в 64-тия мач от началото на кампанията. Досега никой друг тим не е достигал до 50 победи толкова бързо.

Рекродът падна при победата с 3:2 над Детройт Ред Уингс. Постигайки 50 победи само в 64 мача, Брюинс счупиха досегашния рекорд за 50 победи в НХЛ, поставен в 66 мача именно от Ред Уингс през сезон 1995/96 и Тампа Бей Лайтнинг в кампанията 2018/19.

"Беше забавно. Това е страхотен отбор, има химия и нещата се получават с лекота", сподели след мача звездата на Бостън Патрис Бержерон.

Интересното е, че тимът може да подобри и най-добрия сезон в историята на НХЛ - 60 победи и 132 точки, постигнат от Монреал Канейдиънс през сезон 1976/77.

В друг любопитен мач от вечерта подгласникът на Бостън в класирането - Торонто Мейпъл Лийфс, постигна зрелищна победа със 7:4 над Едмънтън Ойлърс.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК>>>

Домакините изоставаха с 1:3 в началото на втората част, но се развихриха и спечелиха двубоя, като остават на второто място в Антлантическата дивизия и също вървят уверено към плейофите.