НФЛ пристъпи в една от държавите в Европа, в които спортът американски футбол е най-популярен и обичан - Германия.

Мачът между Сиатъл и Тампа Бей в неделя бе първи в историята от лигата на територията на тази страна, като 69 811 зрители изпълниха до край "Алианц Арена" в Мюнхен, за да го гледат. Желаещите да си купят билети бяха около 800 000 на онлайн опашките, когато пропуските бяха пуснати в продажба преди месеци. Свършиха за 44 минути.

Том Брейди - кой друг, се записа в историята и тази неделя, защото той поведе Тампа Бей към победа в Мюнхен. Тимът му спечели с 21:16, като куотърбекът подаде за два тъчдауна и хвърли пасова за общо 258 ярда.

Брейди е мистър популярност - ходещата реклама на лигата, като неслучайно отборът с него в състава бе избран за мача в Германия.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ ТОЗИ И ОСТАНАЛИТЕ НАЙ-ДОБРИ МАЧОВЕ ОТ КРЪГА В НФЛ>>>

В края публиката - изключително шумна през цялото време, облечена във фланелки на двата тима (преобладаващо на Брейди), пя в един глас хитове като 'Sweet Caroline' and 'Country Roads', асоциирани с националния спорт на Щатите. Германската публика.

Това накара Том, видял всичко в играта за 20 години на най-високо ниво, вече на 45, да каже след мача:

"Невероятно изживяване, едно от най-добрите в кариерата ми. Феновете запяха, докато играта си вървеше. Надявам се, че хората в Германия са получили това, за което дойдоха днес, опитахме да направим добър мач.

Радвам се, че успях да играя в още една държава в Европа, а и да победя отново."

Брейди е 4-0 победи в мачове извън Щатите, като с Ню Инглънд спечели срещи и в Мексико, и в Лондон. Сега би и в Мюнхен.