Два дни след сърцераздирателния край на една мечта, легендата Марк Кавендиш все пак ще получи предложение да продължи да преследва големия рекод на "Тур дьо Франс".

Британският колоездач, който е безспорно най-великия спринтьор не само в новата, но може би в цялата история на спорта, трябваше да се прости с последната си обиколка на Франция по болезнен начин.

Той падна в съботния осми етап, а макар да това да се случи на ниска скорост, Кавендиш счупи своята ключица и нямаше как да продължи.

Роденият на остров Ман колоездач още преди няколко месеца обяви, че този сезон ще е последният му като активен спортист, а именно "Тур дьо Франс" бе състезанието, към което бяха насочени всички погледи.

Кавендиш има 34 етапни победи, колкото има и легендарният Еди Меркс. Целта бе ясна, една етапна победа, записване на името със златни букви и впечатляващ рекорд в Тура.

Това обаче няма да се случи, което бе прието тежко не само от феновете, но и от всички състезатели, които в социалните мрежи изразиха съжаление от случилото се.

Отборният директор на "Астана Казахстан" - добре познатият бивш колоездач Александър Винокуров, внесе нотка на оптимизъм с новината, че Марк Кавендиш ще получи предложение да бъде част от "Тур дьо Франс' и през 2024-а.

Тогава той ще бъде на 39 години и изобщо не е ясно дали самият колоездач ще наруши дадената дума пред семейството си да спре със спорта.

Докато обаче няма окончателен отговор, феновете ще мечтаят да го видят отново като активна част от Тура и догодина, преследващ тази рекордна победа №35.