Родната участничка в олимпийския турнир по тенис на маса - Полина Трифонова, приключи с участието си на Олимпиадата.

Българката бе една от приятните изненади на турнира, с двете победи, които постига в първите два кръга. Тази сутрин обаче тя отстъпи с 1:4 от китайката Шяошин Ян, която се състезазва за Монако.

В отделните части резултатът бе 3:11, 11:6, 5:11, 4:11, 0:11.

Китайката бе доста по-опитната състезателка, като с важни точки в ключовите моменти успя да изкове своя успех.

А и все пак говорим за състезателка от най-силната в този спорт нация - Китай, докато Полина Трифонова бе едва третата ни участничка в тениса на маса в исторически план.

"Беше ми трудно да се настроя към много сложната игра на тази представителка на Монако, която всъщност е китайка, а те са най-добрите в нашия спорт. Като се замисля срещу такава състезателка е добре да вземеш и гейм. Това е положението. Не ми е приятно, че така се случиха нещата. Гледам позитивните неща, успях да стигна до топ 32. Би било по-добре да бях играла с тази китайка за първи път на друг турнир, а не направо тук. Когато заминавах се надявах да спечеля поне един мач тук, а аз взех два.

Ако ми се беше паднала друга съперничка, може би щеше да е различно. Сега гледам към Париж 2024. Искам да участвам на още една олимпиада. Като се върна вкъщи ще си почина малко и ще продължа напред", коментира Трифонова минути след края на мача.