Електронните спортове навлизат масово на световния пазар и печелят повече зрители, отколкото вече утвърдени дисциплини. Състезанията в eSports индустрията се наблюдават от милиони души в цял свят, което е предпоставка за вграждане на залози в Mrbit онлайн и други сайтове. Ако сте запознати с формата на играчите, представянето на отборите и имате фаворит в предстоящото събитие, направете залог и ще грабнете уникална печалба.

FIFA eSports

FIFA е футболен симулатор, разработен от EA Sports, който се обновява ежегодно и продава милиони копия. След като играта се превърна в хит в началото на новия век, започнаха да се организират състезания, които противопоставят най-добрите геймъри. В последните години футболни клубове с по-големи бюджети създадоха свои eSports отбори, събиращи професионални FIFA играчи.

Календарът с надпревари е препълнен, което е добре дошло за фенове на FIFA залозите. Провеждат се местни първенства, Шампионска лига, Световен шампионат, а наградните фондове достигат милиони долари. Mr bit предлага вълнуващи залози на всяко състезание, които включват пазари за победител, сбор голове, 1-во полувреме, хендикап и други.

League of Legends

Едва ли има почитател на еСпортовете, който да не е запознат с League of Legends. През последното десетилетие MOBA играта се превърна в световен хит и привлече милиони играчи. Най-добрите сред тях участват в професионални надпревари и се борят за солидни наградни фондове.

Riot Games провежда континентални турнири (Championship Series), а победителите от тях се класират за Световните серии. Интересен факт е, че Финалите събират милиони зрители пред екраните, а интересът е близък до този на Супербоул и други значими спортни събития.

Dota 2

Друга онлайн батъл арена, радваща се на голяма популярност, е Dota 2. Играта е разработена през 2013 г. от Valve и оттогава насам не спира да се разраства. Най-значимото събитие е "The International", събиращо професионални геймъри от цял свят. Два отбора, съставени от по 5 играчи, се впускат в ожесточена битка, преследвайки крайния успех.

В сайтовете за залози се предлагат множество маркети за прогнозиране на Dota 2 събития. Освен краен победител в турнира, предвиждате кой ще спечели отделна битка, колко карти ще се изиграят и с каква разлика ще настъпи окончателният успех.

Counter-Strike: Global Offensive

CS:GO е сочен за един от най-добрите шутъри за всички времена. Това е четвъртото заглавие от серията Counter-Strike на Valve, което излиза през лятото на 2012 г. Ежегодно се провеждат десетки CS:GO турнири, а най-известните са придружени от парични награди за стотици хиляди евро. Ако сте сред почитателите на шутър играта, задължително трябва да наблюдавате сериите CS:GO Major Championships, чието начало бе поставено през 2013 г.

Букмейкърите предлагат различни пазари за предвиждане на битките. Най-разпространен е залогът на краен изход, но в тиражите присъстват също: победител на първа карта, първи фраг, общо рундове, хендикап, точен резултат в карти.

Други електронни спортове, чиито календари са препълнени с турнири, са Overwatch, Starcraft, NBA eSports, World of Warcraft, Call of Duty. Има за всеки по нещо, без значение дали симпатизирате на батъл арените, стратегиите, шутърите, или спортните заглавия. Букмейкърите ни дават възможност да прогнозираме най-интересните турнири и ако залогът ни се окаже успешен - се умножава по предварително оповестена ставка.