Положителен тест за коронавирус извади един от лидерите от колоездачната обиколка на Италия.

Това е португалецът Жоао Алмейда от тима на "ОАЕ", който преди вчерашния етап заемаше третото място в генералното класиране.

Вчера обаче той не показа нужното ниво и се смъкна до четвъртата позиция, на 1:54 минути от лидера Ричард Карапас, който носи "розовата фланелка".

Мнозина се питаха на какво се дължи лошото каране на Алмейда, докато от отбора му съобщиха, че той приключва участието си заради коронавирус.

Вечерта португалецът не се е чувствал добре, което е накарало докторите на отбора да му направят тест, който за съжаление се е оказал положителен.

На този етап нито един от останалите членове на "ОАЕ" не е дал положителен тест, а и никой от тях няма оплавания. Със загубата на своя лидер обаче ще бъде доста трудно за отбора от Арабските Емирства да се бори за каквото и да е на Джирото.

Жоао Алмейда освен в борбата за "розовата фланелка", бе и почти сигурен победител в класацията за най-добър млад състезател, но с пропускането на оставащите етапи, той няма да успее да спечели този приз.