Френското ръгби продължава да е съпътствано от куп неприятности по време на южноамериканското си турне.

Вчера се разрази огромен скандал с една от звездите на тима - Мелвин Жамине, който бе отсранен и пратен с първия полет към Европа заради расистки коментар в социалните мрежи, а днес стана ясно, че други двама национали са арестувани.

Става въпрос за две от младите надежди на френското ръгби, 21-годишният Оскар Жего и 20-годишният Юго Арадо, които са били арестувани в Буенос Айрес.

Причината е сексуално насилие, а от френската федерация съобщиха, че ситуацията около двамата е изключитлено сериозна.

Без да се разкриват повече подробности около случката, от федерация само съобщават, че става въпрос за подадено оплакване от страна на аржентинка, която твърди, че е била обект на сексуално насилие от двамата френски ръгбисти.

Случката се е разиграла в град Мендоса, където преди три дни Франция победи Аржнеитна с 28:13 в приятелска среща.

В часовете преди френският тим на отпътува от Буенос Айрес за Монтевидео, където трябва да играе контрола и с Уругвай, полицията е арестувала двамата национали.

Властите в Аржентина отказа да разкриват каквито и да е подробности, докато тече разследване по случая, а пък съобщение по случая имаше както от френското ръгби, така и от посолството в Буенос Айрес.

И на двете места се казва, че ще бъде оказано пълно съдейтвие на разследването, но подробности около случилото се не бяха разкрити.