София Годжа за пореден път доказа, че е кралицата на спускането и спечели кръга от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен център Кортина д'Ампецо.

Италианката направи страхотно състезание и със спускане в типичния си стил на ръба на рузма, успя да спечели своята 21-а победа за Световната купа.

Тя премина пистата за 1:33.47 минути, с което завоюва и своята 16-а победа в дисциплината спускане.

Втора в Кортина д'Ампецо се нареди Илка Щухец от Словения, която остана само на 13 стотни от секундата зад Годжа, а място на подиума намери и Кира Вайлде от Германия.

Голямата звезда Микаела Шифрин за пореден път доказа, че спускането не е нейната най-силна дисциплина и макар да опита да спечели и изпревари Линдзи Вон по победи, тя остана на четвъртото място с 0.50 секунди изоставане.

Състезанието бе помрачено от бруталното падане на олимпийската шампионка Корин Сутер от Швейцария.

Сутер, която бе единствената реална заплаха за първото място на Гофжа, излетя брутално от пистата и падна на единия си крак. Ужасна гледка, а най-добрата новина след случката е, че швейцарката се изправи и дори сама слезе до края на пистата.

Иначе в класирането на Големия кристален глобус начело е Микаела Шифрин с 1195 точки, а втора е Петра Влъхова от Словакия със 796.

В класацията за Малкия кристален глобус в спускането начело е кралицата София Годжа с 380 точки, а с 218 е падналта тежко днес Корина Сутер.