Осми играч на Ню Инглънд Пейтриътс отказа да участва в сезона в Националната футболна лига, който започва в средата на септември.

Тайд ендът Мат ЛаКос се оттегли заради притеснения от коронавируса и ще получи задължителната компенсация от 150 000 долара за решението си. Заплатата му е в пъти по-голяма, но няма да му бъде изплатена през сезона - такива правила наложи НФЛ.

Треньорът на Патриотите Бил Беличик призна, че не укорява никого за решението.

"Те са в правото си и напълно ги разбирам - каза наставникът. - Имаме потенциал да заменим всеки играч, тъжно е, че лигата ще се лиши от много футболисти заради нещо, което е извън спорта. Здравето е много по-важно от всеки мач, разбира се. Напълно разбирам Мат, съпругата му ще ражда насред сезона и мога да си представя притеснението му."

Всеки от играчите, който е решил да се оттегли, представя аргументацията си. НФЛ реши за тези, които имат здравни проблеми, които ги постовят в някаква рискова група от вируса, компенсацията да е 350 000 долара. ЛаКос не е сред тях, неговите причини са класифицирани като "лични и семейни".

Общо 42-ма играчи до момента са отказали да играят през сезона. Никой тим няма повече от трима оттеглили се, освен Патриотите.

Далас Каубойс, сочен за един от фаворитите за Супербоул, както и настоящия първенец Канзас Сити, останаха без трима състезатели за мачовете по причина - притеснения от коронавирус.

Същевременно треньорът на друг популярен отбор - Филаделфия Ийгълс, е с положителен тест за Covid-19, което реално го вади от тренировъчния процес за 14 дни.

Дъг Питърсън призна, че е асимптоматичен и се чувства добре, но пробата му е позитивна. Той ще е далеч от отбора си до средата на месеца, което прави много трудна подготовката в най-важните дни преди сезона.