Звездата от професионалния бокс Кубрат Пулев се срещна с момичетата от българския отбор по интегриран футбол.

Най-добрият ни професионален боксьор посети тима по време на турнир в Олимпийския парк в Берлин, където Пулев води своята подготовка за рпедстоящия си двубой срещу Дилиън Уайт.

След мачовете на отбора ни срещу Германия и Италия, Кубрат разговаря с момичетата, поздрави ги за отличното представяне и им вдъхна допълнителна увереност за предстоящите им спортни предизвикателства.

Те от своя страна пък му пожелаха успех и късмет по пътя към спечелването на световната титла в тежка категория.

"Момичетата са изключително развълнувани от подкрепата, която получиха от Кубрат Пулев. Той е един от най-разпознаваемите български спортисти и за тях беше страхотно удоволствие да го срещнат.", каза Стефка Джобова, която е преподавател по адаптирана физическа активност и спорт в НСА и ръководител на българската делегация на състезанието в Берлин.

Отборът ни беше селектиран от Асоциацията за развитие на българския спорт и включваше пет момичета от дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост /ДПЛУИ/ в град Баня, както и спортни специалисти.

"Момичета от България се справиха страхотно със задачите си в надпреварата и заслужават поздравления за поведението и активността си през целия турнир. Те много добре осъзнават възможността да бъдат пример за живеещите в институции, показвайки на практика как интеграцията чрез спорт е възможна и трябва да се прилага целенасочено и систематично.", заяви Ивайло Лазаров - треньор на родните състезатели и преподавател в НСА.

АРБС работи вече втора година с посочената институция /ДПЛУИ/, като през 2017 бяха проведени спортни дейности и беше заснет промоционален видео клип "В спорта всички сме равни!", който носи посланието, че: "Спортът има силата да подобри социалното включване. Той не дискриминира по какъвто и да е признак. Няма различни! В спорта всички сме равни!"