Рони О`Съливан даде интервю в стил "Рони О`Съливан", след като трудно победи китаеца Динг с 13:10 и стигна четвъртфинал на Световното първенство по снукър.

Ракетата застана пред репортера на BBC във видимо добро настроение, усмихнат и спокоен, за да нареди куп култови лафове.

"Естествено, че победата е важна, но е още по-важно да се забавляваш - каза петкратният световен шампион. - Успях да се концентрирам, въпреки че има много други неща наоколо, за които мисля в момента - знаете, коронавирус и всичко останало...

Ситуацията е странна, защото в други години, когато има много публика в залата, аз се чудя как да избягам от постоянното внимание, автографи, снимки. По-спокойно ми е, когато няма публика.

Дали ще спечеля турнира? Не ми пука особено, има по-важни неща в живота от това. Аз съм доста добър в това да се изключа напълно в момента, в който свърши мачът."

След това дойде въпрос за следващия му съперник, също представител на старата школа.

С Марк Уилямс двамата за първи път играха преди 26 години...

"Не ме учудва, че и аз, и той, сме на този етап - отвърна Рони. - Като гледам стандарта на младите играчи, които идват отдолу...

Да си кажем честно, те не са особено добри, нали? Повечето може да се справят добре като аматьори... Казано направо - доста са слаби. Вероятно, за да изпадна аз извън топ 50, ще трябва да ми отрежат един крак и една ръка. Но и тогава може да не се случи... Толкова е слаба конкуренцията."

За да е пълно шоуто, в края на интервюто О`Съливан завърши не с "тенк ю", когато го репортерът го поздрави за победата, а с едно "грасиас" на испански...

На четвъртфинала го чака Уилямс, като мачът започва днес.

Другите три двойки:

Кърт Мафлин - Антъни Макгил

Джъд Тръмп - Кайрън Уилсън

Марк Селби - Нийл Робъртсън.