Някои от най-добрите гребци в света вече дадоха заявка за Световното първенство за мъже и жени в Пловдив от 8 до 16 септември. Дотук сигурно е участието на 61 състезатели, сред които световни, европейски и олимпийски шампиони от 16 страни.

Сред тях изпъкват имената на Ондрей Синек, петкратен световен шампион на скиф, носител на сребърен медал от олимпийските игри през 2008 г. и бронз през 2012 г.

Олаф Туфте (Норвегия) е двукратен олимпийски и двукратен световен шампион в мъжкия скиф, носител на сребърен и бронзов олимпийски медал в двойката скул.

Олимпийският шампион от 2016 г. а в леката двойка скул Жереми Азу също пристига в Пловдив. Той е двукратен световен и четирикратен европейски шампион на скиф (лека категория) и двойка скул.

Братята Валентин и Марин Синкович от Хърватия са олимпийски шампиони в мъжката двойка скул през 2016-а и олимпийски вицешампиони на четворка скул от 2012 г.

Състезателите от мъжката четворка без рулеви на Великобритания, която в Пловдив ще бъде в състав Матю Роситер, Мохамед Сбихи, Матю Тарант и Уилям Сач, са олимпийски шампиони от 2008, 2012 и 2016 г., като имат и златни медали от световни и европейски първенства през 2014 и 2016

Четворката скул на Германия в състав Филип Венде, Лориц Шоф, Карл Шулце и Ханс Грюне, е актуален шампион от последните две олимпийски игри.

Надпреварата в Пловдив обещава да е изключително силна.