Примож Роглич от "Йъмбо Висма" спечели седемнадесетия етап от Обиколката на Испания. Словенецът ликува след страхотен финал, който приключи на легендарната височина Англиру, а в последните 12 километра имаше наклон от 10%.

В заключителната фаза днес като водач влезе Ремко Евенепул ("Содал Куик Степ"), който е и настоящ шампион в "Ла Вуелта", но въпреки преднината си от над минута, той не успя да задържи темпото и загуби позицията бързо. Два километра преди края Роглич и Йонас Вингегор се откъснаха пред останалите, а пък Сеп Къс остана трети.

И това означаваше нова окупация на призовата стълбичка изцяло от колоездачи на "Йъмбо Висма". Роглич, който е шампион от последната Обиколка на Италия, завърши за 3:15.56 часа 124-те километра от Рибесея до Алту де л'Англиру, следван от Вингегор със същото време и Къс, финиширал на 19 секунди зад съотборниците си.

Къс остава лидер в генералното класиране, но вече само с 8 секунди пред Вингегор, а трети е Роглич на 1:08 минути зад лидера.

Утеха за шампионът Евенепул към момента е лидерската позиция в подреждането при катерачите, където има 91 точки - 40 повече от първенеца в "Тур дьо Франс" - Вингегор.

Утре предстои нов планински етап - 179 километра от Пола де Аянде до Ла Крус де Линарес, включващ пет изкачвания, като три от тях са първа категория.