Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами (Швейцария) спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в австрийския зимен център Санкт Антон.

Бехрами, която вчера остана трета в същата дисциплина на същото трасе, финишира за 1:17.26 минута и записа втори успех за сезона и 36-и в кариерата си за Световната купа. Тя караше доста силно във втория и в третия сектор на пистата.

Носителката на малкия кристален глобус в дисциплината и победителка от вчера Федерика Бриньоне (Италия) е втора с пасив от 15 стотни, а трета се нареди италианката Марта Басино, която завърши на 19 стотни от победителката.

В класирането за малкия кристален глобус в супергигантския слалом начело излезе Федерика Бриньоне с 209 точки, пред Лара Гут-Бехрами със 192 и Елена Куртони (Италия) със 190 точки, която днес финишира четвърта с пасив от 52 стотни.

В генералното подреждане за Световната купа лидерка е американката Микаела Шифрин с 1195 точки, пред Петра Влъхова (Словакия) със 796 и Лара Гут-Бехрами с 636 точки.

Стартовете при жените продължават на 20 януари със супергигантски слалом в Кортина Д'Ампецо (Италия).