Новозеландската легенда в крикета Крис Кеърнс е парализиран, след като е получил удар по време на сърдечна операция. Новината бе оповестена от семейството му, като в съобщението се допълва, че му предстои "дълго възстановяване".

51-годишният Кеърнс бе една от най-разпознаваемите фигури в спорта в началото на века, а сега му се наложи да се подложи на операция на сърцето заради проблем с една от основните артерии, след. По-рано през месеца той получи инфаркт, заради който бе хоспитализиран, а след това се стигна и до настоящата ситуация и нуждата от операция.

Хирургическата интервенция се е състояла в Сидни, но за нещастие бившият спортист е получил удар по време на процедурата и в резултат на това в момента е с парализирани крака.

"Заради случилото се той ще се подложи на сериозен възстановителен процес в специализирана болница в Австралия", гласи официалното съобщение от страна на семейство Кеърнс.

Кеърнс имаше страхотна репутация на терена, но тя бе помрачена от обвинения за уреждане на мачове след края на кариерата му. Той бе подсъдим по две дела, като в крайна сметка обвиненията срещу него се оказаха безпочвени, но както той сам отбеляза - "реномето му вече бе наранено".

Надеждите на семейство Кеърнс са за пълно възстановяване на Крис.