Мексико скърби за един от символите в кеча, който е част от културата на спортните фенове в страната. В болницата в Ермосильо издъхна Хесус Алфонсо Ескобоса, наричан Ла Парка.

Легендата с вечния костюм и маска на скелет, не успя да се пребори с много тежки травми на врата и черепа.

На 21 октомври миналата година, по време на шоу от кеч сериите в Монтерей, звездата се хвърли през въжетата на ринга за класическата си хватка "самоубийствено гмуркане", при което завлича със себе си противник и го събаря на пода.

Но не успя, падна тежко с главата напред в предпазна ограда, подсилена с метални елементи. В един от тях спря тялото на 55-годишния ветеран, а вратът и главата му поеха силата на удара.  

Ла Парка бе частично парализиран, идваше няколко пъти в съзнание за тези три месеца, но не успя да се пребори за живота си.

В нощта на 11 срещу 12 януари бъбреците и белия дроб на Хесус са спрели да функционират и той е поставен на командно дишане. Но през изминалата нощ е починал.

Неговата история е символна за мексиканския кеч, отчасти и заради костюма, а и заради многобройните му участия през годините.

Спортът-шоу набра огромна популярност в страната след 80-те години и Ла Парка бе неизменна, основна част от него. Той спечели рекорден брой Кралски турнири във веригата ААА, която в Мексико е аналог на WWE в САЩ.