Легендата на Манчестър Юнайтед и рекордьор по мачове за клуба - Райън Гигс, е обвиняем за физическо насилие над две жени.

Уелсецът е призован да се яви в съда в Манчестър на 28 април, а ако бъде признат за винове, го грози ефективна присъда, която може да го прати зад решетките.

Скандалът около него започна в началото на ноември, когато бе арестуван след сигнал за побой над приятелката му в дома им. При пристигането на органите на реда, той бе задържан за нанасяне на телесни повреди на Кейт Гревил. Тогава тя имаше наранявания по лицето.

Няколко дни след въпросния случай, втора жена подаде жалба срещу Гигс. Оказа се, че тя е роднина на приятелката му и била с нея и Гигс в нощта на ареста. Тя също се оплака от физическо насилие от страна на легендарния играч.

Заради скандалите около него Гигс бе освободен от поста национален селекционер на Уелс, като няма да води отбора по време на Европейското първенство.

По-притеснителното за Гигс обаче е, че по време на европейското той вече може да има присъда.

Той е истниска икона в историята на Манчестър Юнайтед, като за цялата си кариера записа 963 мача и спечели 34 трофея.

Това не е първият скандал около Гигс. След разкритията, че е имал връзка със съпругата на своя брат Родри - Наташа, и то цели осем години.

"Предателството" зад гърба на брат му разруши всички връзки на Райън със семейството му и от близо десетилетие никой от роднините му не поддържа контакти с него.

Разведе се и със съпругата си Стейси преди 4 години, за да заживее с Кейт Гревил, заради побоя над която е обвиняем.

Разривът със семейството му е толкова голям, че когато бе назначен за селекционер на Уелс в началото на 2018-а, баща му Дани Уилсън коментира, че "се срамува от Райън и никога не би искал дв