Легендарният куотърбек Том Брейди е взел решение да сложи край на знаменитата си кариера. Считаният от мнозина за най-велик играч на позицията си в историята на американския футбол ще се откаже на 44-годишна възраст след над две десетилетия в елитния спорт, твърдят от ESPN, позовавайки се на достоверни източници.

Информацията на реномираната американска медия гласи още, че Брейди е бил наясно с решението си при последния мач от сезона на неговия Тампа Бей - загубата от Лос Анджелис Рамс. 

Причина за оттеглянето му са няколко значими фактора, включително семейството и здравето. Освен това той е наясно, че отборът от Флорида ще има доста промени в състава, което ще окаже своето влияние върху представянето на терена. 

Желанието на самият Брейди е било да си тръгне от любимата игра без прекалено много шум и без прощален сезон - нещо, което вероятно ще стане факт в близките дни, когато всичко бъде официализирано.

Брейди e рекордьор по спечелени титли от Супербоул със своите седем - шест от тях дойдоха с екипа на Ню Инглънд, където той игра от 2000 до 2019 година, а седмата бе спечелена с Тампа Бей през 2021.

Освен това куотърбекът е и играчът с най-много отличия за “Най-полезен играч” на Супербоул - общо пет.

Спечелените му титли са повече от тези на който и да е отбор от НФЛ.

Чисто статистически той държи и поредица други рекорди, включително за най-много спечелени мачове от играч (277), най-много изиграни мачове от куотърбек (363), най-много тъчдаун пасове (624), както и най-много подадени ярдове (84 250).