Французинът Венсан Рефет, известен по света с прозвището си Летящият човек, е починал по време на тренировка в Дубай.

36-годишната звезда в екстремните спортове е подготвял нов зрелищен номер във въздуха, но за съжаление краят за него е бил фатален.

От компанията му, както и местните власти не съобщават никакви подробности около смъртта му, като точната причина остава неясна за хората.

Рефет бе популярен из целия свят със скоковете си от върхове в Алпите, както и от норвежките фиорди. Той също така скачаше от различни популярни сгради, включително и от 822-метровият небостъргач в Дубай - "Бурж Халифа".

Феновете го познаваха като "Летящият човек", а в последните години Рефет наблягаше на екстремни изпълнения с карбоновия си летящ костюм.

"Летенето е свобода, но тя бързо свършва, защото винаги се приземяваш. С този костюм е различно, можеш да летиш като птица, гравитацията не е фактор. Все пак винаги има риск. При всеки скок ясно си даваме сметка, че може да ни е последен", споделя той в едно от последните си интервюта.

Сред най-атрактивните му изпълнения са полетите край самолети, а може би най-уникалното е от 2017-а, когато с негов колега скочиха от връх в Алпите, приземявайки се на борда на летящ самолет.