Лудогорец осигури още едно ново попълнение за пролетния полусезон и това е защитникът на словенския Мура Жан Карничник, потвърди клубът чрез официалния си профил в Туитър.

Днес той е прекратил договора си с Мура, за да може да премине като свободен агент в българския шампион. Той пристига в България по настояване на новия треньор Анте Шимунджа.

Жан Карничник е смятан за един от най-добрите футболисти в словенското първенство, като е бивш футболист на Марибор.

"В момента ми е трудно да кажа нещо друго, освен да благодаря на всички за хубавите моменти, които прекарах в Мура. Благодаря на клуба, на всички служители, на невероятните фенове за тези четири години и половина. През това време написахме изключителна история, като се изкачихме от втора дивизия и стигнахме до титлата и Лигата на конференциите. Тук се развих, станах национал и бях обявен за най-добър играч в първенството. Винаги нещо ще ме свързва с този отбор и ето защо се надявам това да е само временно сбогуване с "черно-белите", коментира словенецът.

27-годишният Карничник играе като централен защитник, но има опит и като десен краен бранител. Той е висок 184 см. Според сайта transfermarkt актуалната стойност на словенеца е 600 000 евро.