Рубриката "Мач на деня" има една цел - да ви заостри вниманието към събитието от спортния свят, което си струва да не пропускате.

А за да добавим щипка от пикантната подправка на любопитството, ще опитаме и да прогнозираме какво може да се случи в него, ако търсите и този аспект и гледна точка.

Българският клубен футбол се завръща в промеждутъка между емоциите с националните отбори и изборите у нас (доста различни, но все емоции). С мача Арда - Хебър (1:0) бе открит 12-ият кръг в елитната ни дивизия, а днес има още три срещи.

Септември приема Спартак (Вн) от 14,45 часа, а в 17 ч другият варненски тим Черно море е домакин на Ботев (Вр).

Украшението обаче е от 19,30 часа на базата в Коматево, където пловдивският Ботев приема Славия. И ние очакваме да е доста интересно.

Следете на живо мачовете не само в България>>> 

Ботев е затънал на предпоследното 15-о място, което е изненадващо с оглед на качеството, което има в състава. Но у дома в последните три мача вкара осем гола (3:4 от Черно море, 3:1 над Септември и 2:0 срещу ЦСКА 1948). Изобщо, последните двубои на тима са голови спектакли с 19 попадения в пет кръга. Това си е почти по 4 на среща! Очакваме продължение на тенденцията, а Славия също няма да гледа безучастно.

Гостите пристигат на гърба на две поредни поражения навън от Арда и ЦСКА, но пък у дома са с три успеха, като вкарват неизменно по 2 попадения. Отборът на Златомир Загорчич създава положения - това е константа, проблемът понякога е в реализацията.

Стигаме до логичната с оглед на гореизтъкнатото прогноза:

Голове в двете врати и над 2.5 гола общо в мача, като комбинация. Такъв сценарий носи коефициент от 2.53-2.60 в различните букмейкърски къщи. Тоест - струва си да се опита. Добавяме само и статистическия факт, че последното гостуване на Славия в Коматево завърши 2:1 за Ботев през месец май, а четири от последните 10 двубоя имат точно такъв краен изход. Тоест - ако сте по-смели, опитайте и търсене на точен резултат 2:1 или 1:2 (ставки от 8.50 и 12.00 за двата тима съответно), но това е вече черешка на тортата.

И трите мача можете да гледате по Диема спорт.