Рубриката "Мач на деня" има една цел - да ви заостри вниманието към събитието от спортния свят, което си струва да не пропускате.

А за да добавим щипка от пикантната подправка на любопитството, ще опитаме и да прогнозираме какво може да се случи в него, ако търсите и този аспект и гледна точка.

Лестър приема Нотингам Форест довечера в 22 часа, а вие ще видите зрелището по Диема спорт 2.

А дали ще е зрелище... Нямайте съмнения, че мачът ще си струва. Това е регионално дерби с голям заряд, двата града са на 35 км един от друг в областта Мидландс, а между феновете тлее неприязън от почти столетие.

СЛЕДЕТЕ ТОЗИ МАЧ И ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО В ЕВРОПА НА ЖИВО>>>

Двата отбора са притиснати до стената и нямат алтернатива, освен победата.

Лестър е последен с 1 точка и пет поредни загуби в първенството, Нотингам - предпоследен с 4 т. и четири поредни поражения. Допуснаха по 14 гола в предходните си 4 мача, а напрежението виси със страшна сила и върху двамата мениджъри - Брендън Роджърс на Лестър и Стийв Купър на Форест.

Класата и опитът все пак са в лагера на домакините, които имат големи проблеми заради резките промени в състава и раздялата с основни играчи.

Но имат потенциал да са в средата на класирането, а не на дъното му.

Затова и прогнозата на Corner.bg минава през знак "1" - победа на Лестър, котирана около 1.77-1.80 в различните букмейкърски ставки. Задължително е за "подправка" да се потърси линията с жълти картони (над 3.5 в случая), която ще качи акумулирания коефициент до малко над кота 3.00. Не е зле.