Ботев (Враца) приема у дома Берое в понеделнишкия сблъсък от родното футболно първенство. И двата отбора са в долната половина на таблицата, като всъщност са съседи в класирането - старозагорци са дванадесети с 13 точки, а врачани са точно зад тях, но с две по-малко.

Формата както на домакините, така и на гостите, е далеч от блестяща, така че със сигурност не трябва да очакваме зрелище на стадион "Христо Ботев".

И все пак Ботев е една идея по-добре, що се касае до моментно състояние, като има четири спечелени точки в последните си пет мача, докато Берое може да се похвали само с две за същия период

Днешните съперници са съответно с третата и четвъртата най-лоша защита в елита, но това в никакъв случай не означава, че трябва да очакваме зрелище. Защото стане ли дума за нападение, двата отбора имат по-малко реализирани голове, отколкото изиграни мачове.

Берое е с 12 попадения в 15 двубоя, а Ботев е с 13 за също толкова мачове.

Предложението ни днес е за това да няма победител в двубоя. Коефициентът за равенство като краен резултат във Враца е 3.30. Една идея по-смел ход би било и прогноза за точен резултат 0:0, която е на ставка около 8.50.