Рубриката "Мач на деня" има една цел - да ви заостри вниманието към събитието от спортния свят, което си струва да не пропускате.

А за да добавим щипка от пикантната подправка на любопитството, ще опитаме и да прогнозираме какво може да се случи в него, ако търсите и този аспект и гледна точка.

Сряда е, но не като обикновената сряда в разгара на футболния сезон. Не са малко феновете, които едва чакат да минат паузите за националните отбори, за да гледат отново клубните любими такива. Но харесва ви или не, това е времето на мачовете между нациите.

Днес има един такъв, доста специален, в турнира с това име - Лига на нациите. В 21,45 ч в Глазгоу (Диема спорт 3) се срещат Шотландия и Украйна, а залогът е сериозен. Гостите са първи в група 1 на Лига В в турнира със 7 т., а домакините са втори с 6. Битката е за върха, който дава промоция в елитната категория на Лигата на нациите.

Това е двубой, отложен от първия рунд на груповата фаза, когато украинците нямаше как да пътуват за Острова предвид случващото се в страната им. В следващите 6 дни двата тима имат по още два двубоя:

Украйна би трябвало гостува и в Армения, но не е ясно при ескалиралото напрежение там, ще има ли мач. А на 27 септември приема шотланддците в Краков. Те пък имат още едно домакинство преди това, в събота срещу Република Ирландия (с 4 т.).

Допълнителен фактор - през юни Украйна би на същия стадион този съперник с 3:1 и го изхвърли от Мондиал 2022. Жаждата за отмъщение ще налее допълнително гориво в двигателите на шотландците, както и 50-те хиляди по трибуните на "Хемпдън Парк".

И ето я прогнозата ни. Съдия е 40-годишният италианец Маурицио Мариани, а той трудно ще удържи страстите без картони. През юни двубоят завърши с 5 жълти, а можеше да са поне 10, но доста бяха поспестени, за да не излезе съвсем извън релси битката. Сега ще има отново много единоборства, много сблъсъци и нерви, а Мариани рядко "пада" под кота 4-5 картона в своите двубои. Линията на повечето къщи е над 4.5 картона в мача, а котировката е с коефициент около 2.10.