Бостън Брюинс победи с 4:2 у дома Ню Йорк Рейнджърс в мач от Националната хокейна лига, което изобщо не бе изненада като резултат. Мечоците са в невероятна форма и правят сезон, който може да посегне към това да е исторически, както и да счупи няколко редорда.

Головете дойдоха от Патрис Бержерон, Дейвид Пащръняк, Чарли Койл и Томас Ношек, а Рейнджърс изобщо не е лесен противник. Това бе победа номер 49 за сезона на Бостън от 62 изиграни мача.

Естествено, такъв актив осигурява първата позиция на тима не само на Изток, а изобщо в цялата лига. Със 103 точки съставът е несравним като показатели с останалите конкуренти.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ ПОБЕДАТА НА БОСТЪН ТАЗИ СУТРИН>>>

Бостън се цели в няколко големи рекорда.

На първо място е тозиза брой победи в редовния сезон. Сега той е 62 успеха, като го държат Детройт (1995-96 г.) и Тампа Бей (2018-19 г.). Остават още 20 мача (всеки ще изиграе по 82 преди плеойфите), в които Брюинс могат да изравнят или минат това постижение с 13 или повече победи. Ако спазват досегашния си "график", ще счупят рекорда и ще завършат с 65 успеха в 82-те срещи.

Тези споменати 103 точки са изключителен актив, разбира се, а върховото постижение и тук изглежда в обсега на Бостън. То е 132 точки, поставено от Монреал Канейдиънс през 1976-77 г., считан за един от най-силните отбори изощо в историята на НХЛ. Пак - ако спазва сегашния ритъм на печелене на точки, лидерът ще завърши със 136.

Най-внушителната голова разлика н историята е далеч - споменатият Монреал от сезона преди 46 години завършва с +216. Сега Бостън има +105 и това постижение изглежда недосегаемо.

Един рекорд вече падна - Брюинс от този сезон стана отборът, достигнал най-бързо границата от 100 точки. Направиха го още след 61-вия им мач, което никога досега не се бе случвало в НХЛ.