След два страхотни успеха на Алберт Попов в алпийските ски и влизане в десетката на слалом в стартовете за Световната купа, 21-годишният българин вече е със статут на спортна звезда. Това с охота приема и майка му Мартина, която даде ексклузивно интервю пред bTV.

"Той вече е много уверен, защото е подготвен. Много е спокоен, чувства се в свои води. Аз като негова майка съм учудена от неговото спокойствие и увереност - каза Мартина Попова. - Алберт беше много малък, когато в Словения по някакъв повод се прибрахме по-рано в чайната на един от детските стартове.

Течеше някакво състезание при жените и го попитах защо не гледа. А той ми отговори: "Аз като стана световен шампион ще ти покажа какво е каране!".

Тя си припомни и автомобилния инцидент от края на 2015 г. в Зьолден, когато талантливият ни скиор пострада тежко, а треньорът му Драго Грубелник загина.

"Мога да кажа, че съм благодарна на Господ, че ни го запази жив. Имало е защо. Сигурна съм. Не се притесняваме да говорим за това, защото сме го преживели и сме го приели като нещо по пътя, през което е трябвало да преминем. Смятам, че то ни е направило по-силни."

Майката на скиора е горда с постигнатото и разкри други любопитни детайли около детските години на Алберт.

"Той от малък обича да е лидер, обича да е първи - разказа Мартина Попова. - Като дете беше изключително палав. Няколко пъти е щял да взриви хижа Алеко, да я наводни, да скочи от покрива на хижата."