Биляна Дудова победи Тайбе Юсеин на турнир по борба в Букурещ, с което си осигури титулярно място като представител на България в категория до 62 килограма на Световното първенство през септември.

Битката бе изключително интересна заради скандалите, които се разиграха между между двете ни състезателки в края на март.

Тогава Биляна Дудова победи Тайбе Юсеин на турнира "Дан Колов" и трябваше да е родната представителка в тази категория на Европейското първенство, но щабът на националния отбор реши, че трябва да назначи ново преборване.

При първоначалната дата на преборването Тайбе Юсеин не успя да премине кантара, заради което бе назначена нова дата, на която вече Дудова демонстративно отказа да се яви заради отношението към нея.

Днес обаче Дудова си извоюва своя сладък реванш, като през септевмри в Белград ще получи шанс да защитава световната си титла. Освен на най-високото стъпало в света преди година, 24-годишната боркиня има и четири европейски титли.

Тайбе Юсеин от своя страна е бронзова медалистка от Олимпиадата в категория до 62 килограма, а от световни първенства има общо шест медала, един от които е златен.